Spring naar content

De criminele stempel

‘Van werken word je niet rijk jongen’. Dat is wat ik vroeger altijd hoorde. Maar ik wilde wel rijk worden, dus de stap het criminele pad op, was zo gezet. Al snel kende ik niks anders dan de criminaliteit en zou kosten wat het kost bij de top horen, ik was voor niets en niemand bang en leefde als een koning.

Iedereen die in de weg stond, werd letterlijk uit de weg geruimd, niet luisteren betekende voelen. Het leven draaide om mij. Mijn vrouw en kinderen moesten hier maar onder lijden. Of ze nu wilden of niet.

Ik vond dat terecht, want ze deelden ook mee in de winst. En dat ik voor deze winst 24/7 verstoppertje moest spelen voor justitie nam ik voor lief. Mijn doelen moesten behaald worden.

Ik heb gemoord, ben gevlucht en heb veel gebeden, maar liet vooral niets aan het toeval over. Maar toen ik een poging deed om weer op het goede pad te komen, werd ik van alle kanten tegengewerkt. Ik heb de stempel crimineel gekregen en zal deze voor altijd bij me dragen. Mijn verleden zal mij altijd blijven achtervolgen.

Onder begeleiding is het me gelukt om te stoppen met het gebruik van drugs en alcohol en leef ik een rustig leven. Maar ik moet continu waakzaam zijn niet terug te vallen in mijn oude patronen. Ook al zijn het juist die patronen waar ik vroeger om gerespecteerd werd.

Nu vertrouw ik niemand meer, en niemand mij overigens. Maar ja ik leefde in een bubbel. Pas nu weet ik dat het een schijnwereld was. Uiteindelijk brengt het je niks.

#ondermijnstad